{ "title": "Sinir Sıkışmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.sinir.gen.tr/images/sinir-sikismasina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 10:06:17", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "
Sinir, beyazımsı teller ve bu tellerin oluşturduğu demete denir. Bu beyazımsı teller sayesinde hareket ve duyu uyarılarını beyinden organlara, organlardan beyine iletir. Vücudumuzun her bölgesinde sinir sistemi bulunur. İnsan hayatı için çok önemlidir, sinir sistemleri. Bazen olmadık bir şekilde sinir sıkışması olur ve hayatımızı ciddi anlamda çok etkiler.

Sinir sıkışmasının olma nedeni ise sinir hücrelerinin bulunduğu bölgenin çevresinde yer alan kısımların sinire baskı yapmasından dolayı oluşan sağlık probleminden sinir sıkışması olur. Sinir sıkışması en çok hareketli bölgelerde olur. Boyun da belde, kol ve bacak eklemlerinde görülür. Belirtileri uyuşma, karıncalanma ve şiddetli ağrılar meydana gelir. Sinir sıkışmasının tedavisi vardır. Biz bugün sinir sıkışmasına ne iyi gelir onu öğrenelim.

Sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

İstirahat: Sinir sıkışmasında istirahat çok önemlidir. Ağrıyan bölgenizi yormayın ve dinlendirin. Fiziksel aktivitelerden uzak durun. Eğer sinir sıkışması olan bölgeyi zorlar iseniz bu daha ciddi sorunlara yol açar.

Soğuk terapi: Sinir sıkışması belirtileri nin yatışmasında yardımcı olur. Ayrıca ağrıyı azaltır ve şişliğe iyi gelir. Bununla birlikte soğuk su torbalarını ya da buzları doğrudan direk olarak tenlerine konulmamalıdır. Bunun yerine temiz bir havlu ya da kumaş parçasına sarıp konulmalıdır. Soğuk terapisini yaklaşık 15 20 dakika uygulayabilirsiniz.

Egzersizler: Sinir sıkışmasında istirahat önemlidir ama doğru ve düzenli yapılan egzersizler daha da önemlidir. Evde yapabileceğimiz birkaç egzersiz. Boynunuzu çalıştırmak için başınız ile daireler çizin, sonra yavaş bir şekilde sağa sola hareket ettirin. Kollarınızı yana salın ve bilekleriniz ile daireler çizin. Kolları çapraz bir şekilde tutun ve ters istikamete doğru hareket ettirin. Sonra ellerinizi arkada birleştirmeye çalışın. Öne doğru uzanın, elleriniz ayak ucuna değecek bir şekilde. Ellerinizi birleştirip yukarı doğru hafifçe bastırın. Omuzlarınızı ayakta veya otururken geriye ve ileriye doğru çevirin.

Sinir sıkışmasına bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Ardıç yağı: Sinir sıkışması olan bölgeye uygulanır. Çok bastırılmadan hafif bir şekilde masaj yapılarak uygulanır. Ayrıca ardıç yağı bel ve boyun fıtığınada iyi gelir.

Bir diğer mucizevi bitki ise dere otu ve zeytinyağıdır. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, 1 demet dere otunu ve bir çorba kaşığı suyu bir kaba alıp iyice karıştıralım. Sonra lapa olana kadar pişirelim. Lapa olduktan sonra derinizi yakmayacak bir şekilde sinir sıkışması olan bölgeye uygulayalım. Yaklaşık yarım saat kadar bekletelim. Sonra bu karışımı alıp üzerine yağ karışımı yapıp masaj yapalım.

Bu karışımı yapmak için, bir çorba kaşığı adaçayı yağı, bir çorba kaşığı badem yağı ve bir çorba kaşığı nane yağını iyiece karıştırıp sinir sıkışması olan bölgeye uygulayalım.
" } ] }